Tapahtumat


Vuosijuhlat

Vuosijuhlat, eli vujut, ovat yksi suurimpia tilaisuuksia, joita paikallisjärjestöt järjestävät. Niissä juhlitaan yhdistyksien ”syntymäpäiviä” suurin menoin illalla ja seuraavana aamuna kokoonnutaan lievittämään juhlimisesta aiheutunutta oloa yhdessä silliksen merkeissä. Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry pyrkii aktiivisesti edustamaan muiden yhdistysten vuosijuhlilla ja mikäli sinulla on kiinnostusta toimia RaunIO ry:n edustajana muiden yhdistysten vuosijuhlilla, olethan meihin yhteydessä.

RaunIO juhlisti omaa 30-vuotista taivaltaan 24.-25.2.2024 ja seuraavan kerran juhlitaan taas 2029.

 

Bussikalja

Bussikaljassa vedetään haalarit jalkaan ja pakkaudutaan busseihin ajelemaan ympäri Satakuntaa ja länsirannikkoa kiertäen erinäisiä ravintoloita ja yökerhoja ja ilta huipentuu takaisin Raumalla paikallisen tanssiravintolan jatkoille. Bussikalja järjestetään perinteisesti kaksi kertaa vuodessa syksyllä ja keväällä.

 

Olutviesti

Olutviesti on tiettävästi yksi vanhimpia Raumalaisia opiskelutapahtumia ja sen juuret ulottuvat aiemmalle vuosituhannelle asti. Joka tapahtumassa vaihtuvien rastien sekä teeman saattelemana tulee tutuksi mitä moninaisimmat pelit ja visailut, joita opiskelijan kannattaa tietää opintojensa varrella. Ilta päättyy perinteisin menoin yökerho Dominoon, jossa vuosittain vaihtuva artisti tanssittaa opiskelijoita aamun pikkutunneille asti.

 

Orientaatioviikko

Jotta uusi koulu ja useimmille uusi kaupunki tulisi tutuksi, näyttävät Rauman tutorit tuoreeltaan koulunsa aloittaneille opiskelijaelämän saloja. Perinteisesti Parpansalin puistossa kokoonnutaan viettämään aikaa, tutustuen uusiin opiskelutovereihin seurustelun sekä tutustumisleikkien muodossa.

 

Back2School

Kaikkien Rauman paikallisjärjestöjen yhteistyössä toteuttama Back2School päättää orientaatioviikon syksyllä ja toivottaa keväällä takaisin tervetulleeksi kouluun haalarikansan. Illan kuva on selkeä ja ei paljoa esittelyjä kaipaa; hauskanpitoa yötä myöten.

 

Haalarikaste

Haalarikasteessa saavat uudet opiskelijat viimein luvan käyttää kauan himoitsemiaan haalareita leikkimielisen valatilaisuuden muodossa, jonka jälkeen siirtyvät he rastikierroksen kautta kohti illan jatkopaikkaa. Kaste onkin fuksivuoden yksi merkittävimpiä askeleita opiskelijaelämään totuttautumisessa.

 

Lukkoapprot

Keväisin vedetään pelipaidat haalarien kanssa päälle ja siirrytään katsomaan jääkiekkoa Kivikylän areenalle Rauman Lukkoa voittoon kannustaen. Tämä on ehdottomasti alueen yksi suosituimpia opiskelijatapahtumia koko vuonna ja tätä ET halua missata, huhujen mukaan on joskus tultu jopa Lapista asti Lukkoapproja katsomaan…

 

Joulugaala

Joulugaalalla juhlallisesti päätetään lukuvuosi jättäen haalarit kotiin ja pukeutuen parhaimpiin. Joulugaalassa kiitetään kanssaopiskelijoita ja palkitaan vuosittain erinäisissä kategorioissa ansioituneet opiskelijat.

 

Wappuviikko

Jokainen opiskelija odottaa tätä hetkeä, kuin kuuta nousevaa. Vappu on työväen, ja erityisesti opiskelijain juhla ja Raumalla ei asia ole poikkeus. Koko viikon kestävä juhlinta sisältää patsaiden lakitusta ja piknikkejä sekä moninaisen lajitelman erilaista tapahtumaa, joka ei jätä kylmäksi. Viikon yksi kohokohdista on Porissa järjestettävä Wapprobatur, joka kasaa kaikki lähitienoon opiskelijat yhteen sanomaan heipat kuluneelle lukuvuodelle.

 

Sekä lukuisia muita…

RaunIO järjestää vuosittain valtavan kasan tapahtumia tehden tiivistä yhteistyötä yhteisissä toimistotiloissamme majailevan Rauman Liiketalousopiskelijain Killan, eli RLO Killan kanssa, sekä monien muiden paikallisten ja välillä jopa muualla sijaitsevienkin opiskelijajärjestöjen kanssa. Tämä takaa sen, että jokaiselle Raumalaiselle opiskelijalle varmasti löytyy tekemistä. Jos jostakin syystä vielä kaiken tämän jälkeen tuntuu sille, että jotain jäi puuttumaan, olemme aina avoimia uusille ehdotuksille!