Insinöörikulttuuri


Opiskelijahaalarit

Haalarit ovat opiskelijan tärkein varuste. Ne ilmaisevat mitä kantajansa opiskelee, missä ja kuinka kauan hän on opiskellut. Ne ovat ennen kaikkea keino ilmaista opiskelijan kuuluvuutta omaan opiskelijayhteisöönsä. Raumalaiset insinööriopiskelijat käyttävät punaisia haalareita.  Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry:n järjestämissä tapahtumissa voidaan pitää nyrkkisääntönä sitä, että jokaisen tapahtumaan osallistuvan toivotaan käyttävän oman järjestönsä haalareita, ellei toisin mainita.

RaunIO ry järjestää haalarien ostotilauksen joka syksy heti uusien opiskelijoiden saavuttua taloon, josta ilmoitetaan RaunIOn sosiaalisissa medioissa ennakkoon. Tällöin jokaiselle fuksille annetaan mahdollisuus sovittaa ja tilata itselleen ikiomat haalarit. Haalarien hinta saattaa hieman vaihdella joka vuosi, mutta esimerkiksi vuonna 2023 oli haalarien hinta 55€ Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry:n jäsenille. Jos et ehdi haalaritilaukseen mukaan jostain syystä, meillä on varastoissamme satunnaisia hajakokoja, joita voit kysellä viestillä meiltä tai paikan päältä toimistoltamme.

Jos tuntuu, etteivät haalarit tahdo pysyä päälläsi, RaunIO ry myy toimistollaan myös tyylikkäitä vöitä haalareihin hintaan 7€/kappale.

 

Haalarien käyttöohjesääntö

1§ Opiskelijahaalareita saa alkaa käyttää haalarikasteesta eli Kastajaisista alkaen.

2§ Opiskelijahaalarit ovat henkilökohtaiset. Älä anna niitä muiden käyttöön.

3§ Haalarimerkkjä ei tule ommella haalareissa olevien sponsorien päälle ennen kuin on pakko.

4§ Opiskelijahaalarit voi pestä vain silloin, kun ne ovat käyttäjänsä päällä.

5§ Opiskelijahaalareita käytetään vyötärölle sidottuna. Haalareiden yläosa taitellaan siten, että Rauman insinööriopiskelijat RaunIO ry:n logo jää näkyville.

6§ Opiskelijahaalareiden nostamiseen voi anoa lupaa RaunIO ry:n hallituksen puheenjohtajistolta silloin, kun haalarit ovat täynnä merkkejä vyötärölle asti.

7§ Pätkän opiskelijahaalareiden lahkeesta voi vaihtaa oman kumppanin kanssa. Pätkän hihasta voi vaihtaa kaverin kanssa.


Haalarimerkit

Suosituin tapa muokata omia opiskelijahaalareita on ompelemalla niihin haalarimerkkejä. Myös me RaunIO:lla ajattelemme, että haalareita ei voi jättää tyhjäksi ja tämän takia myymme ajoittain muuttuvasta valikoimastamme haalarimerkkejä kaikille kiinnostuneille. Merkkejä saa myös kaikenlaisiin opiskelijatapahtumiin osallistumisesta ja osallistumismerkit sisältyvät aina Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry:n ja Rauman Liiketalousopiskelijain Kilta (RLO Kilta) ry:n järjestämien tapahtumien lipun hintaan, ellei erikseen mainita.

RaunIOn toimistolla myytävillä merkeillä on hintaa 3€/kappale ja jokaista kahta merkkiä kohden saat 1€ alennuksen!


Insinöörilakki

Insinöörilakki, eli tuttavallisemmin imppulakki, on haalarien lisäksi yksi näkyvimpiä insinöörin tunnusmerkkejä. Opiskelijahaalareista poiketen käytetään imppulakkia myös juhlallisemmissa tilaisuuksissa, kuten esimerkiksi eri järjestöjen vuosijuhlilla. Insinöörilakki on Insinööriliiton virallisesti hyväksymä insinöörin tunnus.

Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry järjestää joka vuosi imppulakkien yhteistilauksen, josta ilmoitetaan aikanaan RaunIO:n sosiaalisissa medioissa. Hintaa insinöörilakilla on 99€ Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry:n jäsenille. Insinöörilakin voi myös tilata oma-aloitteisesti kuka tahansa insinööriliiton jäsen vuoden ympäri, mikäli ei ehdi RaunIO:n järjestämään yhteistilaukseen.

 

Voit tutustua lakin tilaukseen ja sen käytön ohjesääntöihin TÄÄLLÄ


Laulumatti

Laulumatti on insinöörin tärkein apuväline erilaisissa tapahtumissa. Laulumatista löydät kaikki insinööriopiskelijan tärkeimmät laulut, joita lauletaan esimerkiksi sitseillä ja vuosijuhlilla. Ei myös sovi unohtaa perinteistä terveisten keräämistä laulumattiin, eli oma kynä aina laulumatin kanssa matkaan!

Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry myy toimistollaan laulumatteja, ja laulumatilla on hintaa 5€/kappale.


 

Järjestönauha

Nyt meiltä saa myös järjestönauhoja! Järjestönauha on yksi hieno tapa edustaa omaa järjestöään erilaisissa juhlallisemmissa tapahtumissa. Rauman Insinöörit RaunIO ry:n pääväreissä oleva nauha kulkee juhlapuvun kanssa poikittain rinnan ylitse ja juhlamekossa vasemmassa miehustassa ruusukkeena. Nauhaa suositellaan käytettäväksi jokaiselle, joka edustaa Rauman insinöörejä missä tahansa juhlatapahtumassa.

Järjestönauhaa saa ostettua Rauman insinööriopiskelijat RaunIO ry:n toimistolta ja sillä on hintaa 2,5€/0,5 metriä. Ruusukkeeseen nauhaa kuluu noin 0,5 metriä ja suorana käytettäessä nauhaa tarvitsee noin 1,5 metriä käyttäjän koosta riippuen.

 

Järjestönauhan ohjesääntö

Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry:n järjestönauhan värit ovat musta ja valkoinen, leveys yhteensä 30 mm. Väriraitojen leveydet ovat 2,5+2,5+4+12+4+2,5+2,5 mm.

Yhdistysnauhan voi lunastaa Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry:n jäsen. Yhdistysnauhan luovuttamisesta ulkopuolisille päättää hallitus.

Nauhaa voi kantaa yhdistystä edustettaessa sekä muissa sen arvolle sopivissa tilaisuuksissa.

Nauhan ei tule koskettaa paljasta ihoa. Nauha kulkee juhlapuvun kanssa oikealta olkapäältä alas vasemmalle vyötärölle. Nauhan tulee kulkea puvun takin ja liivin alta ja solmion päältä. Juhlamekon kanssa nauhaa kannetaan ruusukkeena puvun vasemmassa miehustassa.